Receptes

ESPATLLA DE XAI BRASEJADA

Ingredients: 

10 espatlletes de xai
3 alls aixafats
Farigola fresca picada
Salpebre
10 fulles de sàlvia
2 c/s. pebre negra en gra 3 dl. vi blanc
1 lt. Fons de xai
Grau de dificultat: 
Difícil
Preparació: 
Netejar les espatlletes. Salpebrar i fregar amb els alls aixafats. Empolsinar amb la farigola. Reservar.
Posar tot en una safata de forn ajustada i sense amuntegar. Coure a 150o durant 3 hores i tapar amb paper d’alumini, girant de tant en tant les espatlletes. Retirar del forn. Recuperar el fons de cocció i reser- var. Desgreixar.
Fons de xai
100 gr. Oli de gira-sol
2 Kg. retalls de xai
500 gr. Ceba tallada en mirepoix
3 caps d’all partides en 2
300 gr. Pastanaga tallada en mirepoix
1⁄2 Kg. tomàquets a meitats, pelats sense aigua ni llavors
Orenga
Farigola, llorer
250 gr. Vi blanc
5 lt. aigua
Escalfar l’oli i daurar els retalls. Afegir la ceba i els alls. Daurar. Afegir la pastanaga. Ofegar. Incorporar el tomàquet i les espècies. Sofregir. Mullar amb el vi i evaporar del tot. Mullar amb l’aigua. Portar a ebullició. Escumar i coure tapat 2 hores a foc lent. Colar pel xinès i la mitja. Desgreix- ar i reservar.
Brasejat
10 espatlletes
10 alls
10 branques de farigola 2 llorer
2 branques de romaní
G. Servei
Patates “a lo pobre”
1,2 gr. Patates al tall emincé 150 gr. oli d'oliva verge
1⁄2 l. Aigua
3 alls
10 gr. julivert picat Salpebre
Triturar els alls, l’aigua, l’oli i el julivert. Barrejar amb les patates. Amanir i col·locar en una brasera. Coure tapat al forn a 150o durant 1 hora. Transcorregut el temps, destapar i deixar daurar i assecar. Reser- var.
Servei
1 Espatlleta 1 G.S. salsa
Escalfar una mica el fons de cocció i ruixar sovint fins que tingui un aspecte de lacat. Acompanyar amb les patates i refrescar amb julivert picat.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81
garoina Manresa, Passeig
................T. 93 876 20 11
garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16
garoina Manresa, Alcalde Armengou
................T. 93 836 28 85
garoina Vic
................T. 93 889 40 81
garoina Barcelona
................T. 93 515 77 31

SUGGERIMENTS

Si vols contactar amb nosaltres ho pots fer enviant-nos un correu electrònic a garoina@garoina.cat.

Les dades que ens facilitis només les farem servir per donar-te resposta i en cap cas quedaran emmagatzemades al nostre sistema per ser utilitzades amb altres finalitats. També pots consultar les nostres Condicions d’ús i la nostra Política de Privacitat.