Receptes

LLAMÀNTOL AMB SAMFAINA D'OLIVES I SALSA D'ANÍS

Ingredients: 
10 llamàntols escaldats i pelats
3 patates cuinades al forn a 180 graus
Per a la salsa d’anís
3 caps de llamàntol
Mig kg de ceba tallada a emincé
8 alls tallats a emincé
3 c/s de concentrat de tomàquet
5 trossos de préssec sec
1 quart de L de vi blanc
Anís estrellat
1.5 L de fumet
Estragó
Per la samfaina d’olives
1 kg de ceba en macedònia
Mig kg de pebrot vermell macedònia Mig kg de carbassó en macedònia 3 quarts de kg de T.P.M
4 alls tallats a ciselé
100 g de pernil en macedònia
100 g oli d’oliva verge extra
50 g d’olives verdes en macedònia
50 g d’olives negres en macedònia
Per a l’emplatat
1 llamàntol
1 làmina de patata cuita
4 c/s de samfaina
2 c/s de demi-glacé
Oli d’oliva
Pebre vermell dolç
Grau de dificultat: 
Difícil
Preparació: 
Per fer la marinada daurem la ceba i afegim-hi els alls i els caps de llamàntol saltejats. Ofeguem-ho i incorporem-ho al concentrat juntament amb el préssec, el vi i l’anís estrellat. Deixem que s’evapori el vi i mullem-ho amb el fumet i l’estragó. Ho courem durant 15 minuts a foc suau, deixant que es fusioni tot. Passem-ho pel colador xinés i reduïm-ho a la demi-glacé.
Per a la samfaina d’olives cal ofegar lentament la ceba i quan comenci a agafar color hi afegim el pernil i l’all, ofeguem-ho tot i hi afegim el pebrot, augmentem la temperatura i sen- se que arribi a agafar color. Deixem que s’evapori l’aigua de vegetació, mentre, saltem el carbassó i el tomàquet per separat i, un cop estigui el sofregit sec, afegim-ho, després cal- drà coure tot el conjunt lentament durant 5 minuts. Rectifiquem-ho i reservem. Afegim-hi les olives. Refredem-ho ràpidament perquè així les verdures no perdran el color.
Per l’emplatat escalfarem l’oli i hi submergim el llamàntol fins que quedi cuinat. Re- tirem-ho i pintem-ho amb l’oli i el pebre vermell dolç. Escalfem la samfaina i la salsa que lligarem amb una mica d’oli de gira-sol. Saltegem la làmina de patata amb l’oli i un all trencat. Damunt la patata saltejada hi posem la samfaina en forma de cadena i, damunt, hi posem el llamàntol i les pinces. Afegim-hi la salsa i servim-ho.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81
garoina Manresa, Passeig
................T. 93 876 20 11
garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16
garoina Manresa, Alcalde Armengou
................T. 93 836 28 85
garoina Vic
................T. 93 889 40 81

SUGGERIMENTS

Ens agrada millorar contínuament, per això si tens idees per a fer-ho et convidem a ajudar-nos-hi.

2 + 0 =
Resol la operació, siusplau.