Ànec

  • Ànec
    Ànec Ànec
+info
Fitxa normal

ÀNEC

La carn d'ànec és un dels productes que s'extreu de diverses espècies d'aus de la família anatidae (trobada tant en aigua dolça com en aigua salada), de la qual també s'obtenen productes de qualitat com:
- el magret: pit d’ànec.
- el pernil d’ànec: magret assaonat i assecat.
- el confit: cuixes i ales sotmeses a un llarg període de cocció en el propi greix de l’au.
- foie gras: fetge gras d’ànec i/o d'oca. Per aconseguir-lo, aquests animals se sotmeten a una alimentació forçada, de manera que el seu fetge adquireix una concentració de greix molt elevada. Així, el foie gras s’elabora exclusivament de fetge d’ànec i/o d'oca mentre que el paté és una barreja d’ingredients: fetge, carn, condiments, farina, espècies…

L'ànec Pequín és un dels més consumits a tot el món, però la carn de l'ànec Barbarie és d'una qualitat més alta, té menys greix i és una mica més consistent i gustosa. En canvi, de l'espècie Mulard, encreuament de l'ànec Pequín i Barbarie, s'obté el foie gras de millor qualitat.

La carn d’ànec destaca pel seu contingut en proteïnes de bona qualitat i la seva rica aportació de vitamines, sobretot vitamina B5, convertint-la en un aliment molt útil per combatre l'estrès i la migranya. Pel que fa als minerals, suposa una bona font de ferro, fòsfor i zinc, que ajuda a enfortir el sistema immunitari, a augmentar les defenses i a reparar les cèl·lules. 

Tal i com passa amb el pollastre i el gall dindi, la major part del greix es concentra a la seva pell, per la qual cosa, si es retira, la seva aportació calòrica és molt menor i més similar a la de les carns magres.  

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81
garoina Manresa, Les Bases
................T. 93 873 06 54
garoina Manresa, Passeig
................T. 93 876 20 11
garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16
garoina Manresa, Alcalde Armengou
................T. 93 836 28 85
garoina Berga
................T. 93 822 33 26
garoina Vic
................T. 93 889 40 81

SUGGERIMENTS

Ens agrada millorar contínuament, per això si tens idees per a fer-ho et convidem a ajudar-nos-hi.

11 + 9 =
Resol la operació, siusplau.