Ànec

  • Ànec
    Ànec Ànec
+info
Fitxa normal

ÀNEC

La carn d'ànec és un dels productes que s'extreu de diverses espècies d'aus de la família anatidae (trobada tant en aigua dolça com en aigua salada), de la qual també s'obtenen productes de qualitat com:
- el magret: pit d’ànec.
- el pernil d’ànec: magret assaonat i assecat.
- el confit: cuixes i ales sotmeses a un llarg període de cocció en el propi greix de l’au.
- foie gras: fetge gras d’ànec i/o d'oca. Per aconseguir-lo, aquests animals se sotmeten a una alimentació forçada, de manera que el seu fetge adquireix una concentració de greix molt elevada. Així, el foie gras s’elabora exclusivament de fetge d’ànec i/o d'oca mentre que el paté és una barreja d’ingredients: fetge, carn, condiments, farina, espècies…

L'ànec Pequín és un dels més consumits a tot el món, però la carn de l'ànec Barbarie és d'una qualitat més alta, té menys greix i és una mica més consistent i gustosa. En canvi, de l'espècie Mulard, encreuament de l'ànec Pequín i Barbarie, s'obté el foie gras de millor qualitat.

La carn d’ànec destaca pel seu contingut en proteïnes de bona qualitat i la seva rica aportació de vitamines, sobretot vitamina B5, convertint-la en un aliment molt útil per combatre l'estrès i la migranya. Pel que fa als minerals, suposa una bona font de ferro, fòsfor i zinc, que ajuda a enfortir el sistema immunitari, a augmentar les defenses i a reparar les cèl·lules. 

Tal i com passa amb el pollastre i el gall dindi, la major part del greix es concentra a la seva pell, per la qual cosa, si es retira, la seva aportació calòrica és molt menor i més similar a la de les carns magres.  
En un cassó sofregim la ceba amb una mica del greix de l’ànec. Quan estigui daurada afegirem el confit prèviament esmicolat juntament amb la crema de llet. Ho courem durant uns 5 minuts. Ho posarem en un bol i deixarem que refredi. Posarem el farcit dins la pasta i l’enrotllarem per fer els canelons. Per fer la beixamel, fondrem la mantega i hi posarem la ceba. Quan la ceba sigui ben rossa, afegirem la farina i la batrem bé. Seguidament, anirem afegint la llet, la sal, el pebre, un polsim de nou moscada i el foie, remenant-ho tot fins que quedi homogeni, sense grumolls. Posarem els canelons en una safata i els cobrirem amb la beixamel i una mica de parmesà ratllat. Amb el forn preescalfat a 200 graus ho courem uns 10 minuts.
Posarem la carn en una olla amb aigua i deixarem que bulli. Afegirem les verdures i anirem desescumant. Deixarem que bulli aproximadament una hora. Colarem i reser- varem el caldo. Per fer el farcit barrejarem tots els ingredients fins que obtinguem una massa homogènia i la posarem dins d’una mànega. Escaldarem els galets un parell de minuts i els refredarem amb aigua amb gel per atu- rar la cocció. Farcirem els galets amb la massa i els posarem juntament amb el caldo reservat prèviament. Deixarem que bulli fins que els galets estiguin cuits. Reduirem una part del caldo i ja ho podrem servir.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81
garoina Manresa, Passeig
................T. 93 876 20 11
garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16
garoina Manresa, Alcalde Armengou
................T. 93 836 28 85
garoina Vic
................T. 93 889 40 81
garoina Barcelona
................T. 93 515 77 31

SUGGERIMENTS

Si vols contactar amb nosaltres ho pots fer enviant-nos un correu electrònic a garoina@garoina.cat.

Les dades que ens facilitis només les farem servir per donar-te resposta i en cap cas quedaran emmagatzemades al nostre sistema per ser utilitzades amb altres finalitats. També pots consultar les nostres Condicions d’ús i la nostra Política de Privacitat.