Carns

  • Assortit de carn
    Assortit de carn Assortit de carn
+info
Fitxa normal

Carns

Als establiments garoina t'oferim carns de totes les varietats: des de pollastre, gall d'indi, ànec, vedella, xai, cabrit, porc, conill, fins a un ampli assortit de plats preparats que tenen com a base la carn. A l'abast de tothom però de qualitat. Són escollides de productors de confiança, estan exposades en lliure servei i són presentades en formats adients per al consum familiar. A més, es caracteritzen per estar cercades en origen i prioritzant el producte de proximitat, amb el coneixement i la certesa de cadascun dels processos.

També hi trobaràs embotits seleccionats de fabricants artesanals elaborats amb mètodes més tradicionals i que compleixen amb tots els requisits alimentaris.

Així, molts dels aliments que oferim a la nostra botiga estan produïts a menys de 100 km, perquè apostem per l’economia local, viva i sostenible i, sobretot, per la qualitat dels aliments que ens ofereixen els nostres proveïdors. Proveïdors que actuen amb passió, dedicació i professionalitat. Com nosaltres. És per això que hem apostat pels següents proveïdors de carn:
- El Ral d'Avinyó
- Granja La Bassola
- Palau i Fills, S. A.
- J. Viñas, S. A. amb la carn certificada sota la marca Vedella Nostra.
Per una banda, saltejarem els bolets a foc fort i ho reservarem. Per altra banda, estovarem la ceba amb la mantega i l’oli d’oliva. Seguidament, hi afegirem el pernil i ho remourem.
També incorporarem els bolets i l’arròs i ho rossejarem.
A continuació ho mullarem amb el vi, ho evaporarem i hi afegirem el caldo ben a poc a poc, mentre ho anem barrejant tot.
Finalment, ho courem el temps indicat i, si es vol, hi afegirem una mica de julivert abans de servir.
Preparem tots els ingredients.
En una cassola amb una mica d’oli, salpebrem el conill i daurem-lo per les dues ban- des. El conill ha d’estar gairebé fet, ja que desprès només el guisarem 15-20 minuts més amb l’arròs. Reservem-lo.
En el mateix oli, fem el sofregit. Primer posem-hi la ceba i el pebrot. Un cop la ceba tingui un color fosc, incorporem el tomàquet, una mica de sal i deixem-ho reduir uns 10 minuts, fins que no quedi gens de líquid. Incorporem el conill i remenem-ho bé. Posem l’arròs tot de cop, remenem-ho i deixem-ho torrar uns 2 o 3 minuts, sense parar de remenar i amb cura de que no es cremi. En aquest punt, ja podem incor- porar l’aigua bullent o caldo. Salem. Deixem-ho coure fins que l’arròs estigui gairebé cuit, uns 18 minuts.
Per altra banda, fem la picada , amb un gra d’all, el safrà, les ametlles picades i una mica de sal.
Als 10 minuts d’incorporar l’arròs, tirem la picada, ben barrejada. I deixem que faci “xup-xup”.
Quan l’arròs estigui “al dente”, ja podem parar el foc. Tapem-ho una mica i dei- xem-ho reposar 5 minuts més. Estarà a punt per servir-lo.
Netejar les espatlletes. Salpebrar i fregar amb els alls aixafats. Empolsinar amb la farigola. Reservar.
Posar tot en una safata de forn ajustada i sense amuntegar. Coure a 150o durant 3 hores i tapar amb paper d’alumini, girant de tant en tant les espatlletes. Retirar del forn. Recuperar el fons de cocció i reser- var. Desgreixar.
Fons de xai
100 gr. Oli de gira-sol
2 Kg. retalls de xai
500 gr. Ceba tallada en mirepoix
3 caps d’all partides en 2
300 gr. Pastanaga tallada en mirepoix
1⁄2 Kg. tomàquets a meitats, pelats sense aigua ni llavors
Orenga
Farigola, llorer
250 gr. Vi blanc
5 lt. aigua
Escalfar l’oli i daurar els retalls. Afegir la ceba i els alls. Daurar. Afegir la pastanaga. Ofegar. Incorporar el tomàquet i les espècies. Sofregir. Mullar amb el vi i evaporar del tot. Mullar amb l’aigua. Portar a ebullició. Escumar i coure tapat 2 hores a foc lent. Colar pel xinès i la mitja. Desgreix- ar i reservar.
Brasejat
10 espatlletes
10 alls
10 branques de farigola 2 llorer
2 branques de romaní
G. Servei
Patates “a lo pobre”
1,2 gr. Patates al tall emincé 150 gr. oli d'oliva verge
1⁄2 l. Aigua
3 alls
10 gr. julivert picat Salpebre
Triturar els alls, l’aigua, l’oli i el julivert. Barrejar amb les patates. Amanir i col·locar en una brasera. Coure tapat al forn a 150o durant 1 hora. Transcorregut el temps, destapar i deixar daurar i assecar. Reser- var.
Servei
1 Espatlleta 1 G.S. salsa
Escalfar una mica el fons de cocció i ruixar sovint fins que tingui un aspecte de lacat. Acompanyar amb les patates i refrescar amb julivert picat.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81
garoina Manresa, Les Bases
................T. 93 873 06 54
garoina Manresa, Passeig
................T. 93 876 20 11
garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16
garoina Manresa, Alcalde Armengou
................T. 93 836 28 85
garoina Berga
................T. 93 822 33 26
garoina Vic
................T. 93 889 40 81

SUGGERIMENTS

Ens agrada millorar contínuament, per això si tens idees per a fer-ho et convidem a ajudar-nos-hi.

2 + 18 =
Resol la operació, siusplau.