Fleca i brioixeria

  • Fleca i brioixeria
    Fleca i brioixeria Fleca i brioixeria
+info
Fitxa normal

FLECA I BRIOIXERIA

“A ningú no li amarga un dolç” diu la dita popular. Els dolços són un tipus d’aliment que ha de representar un percentatge reduït a la nostra dieta, però tampoc no cal renunciar-hi. Un consum moderat d’aquests petits plaers és beneficiós per a la nostra salut. Ens aporten nombrosos nutrients necessaris per ajudar a pujar el nostre estat d’ànim.

Les llaminadures i els dolços no cal que desapareguin de la vida dels més petits ni dels adults. La preferència al dolç ens ve innata, a diferència del salat que l’anem aprenen amb els anys. Per aquest motiu és molt difícil anar en contra d’assaborir de tant en tant un dolç.

És bo controlar les quantitats, però mai eliminar-les de la dieta ja que, per norma general, allò que eliminem és el que més desitgem.

Panellets per tots Sants, bunyols per Setmana Santa o per Sant Josep, i torrons per Nadal. Són moltes tradicions dolces lligades a un medi rural, d’una banda, i al calendari i religió, de l’altra.  Encara que actualment molts d’aquests dolços es consumeixen tot l’any, en algunes tradicions no tan sols es mantenen sinó que creixen. És el cas de la mona de Pasqua, els panellets o la coca de Sant Joan.

Actualment, s’ha creat un nou calendari llaminer, amb coques i pastissos per a diades especials com la de Sant Jordi o l’Onze de setembre.

Te’ls deixaràs perdre?
Fonem la mantega i, mentrestant, fem bullir la llet durant dos minuts amb la canyella i la pell de llimona.
Retirem la llet del foc, procurant treure la canyella i la pell de llimona. Aboquem-ho en un bol i afegim-hi el pa sec trossejat i remenem-ho fins que el pa xucli la llet.
Seguidament afegim-hi la fruita, tallada a trossos, al bol de la llet juntament amb el sucre, els rovells d'ou i la mantega fosa. Remenem-ho bé.
Batem les clares a punt de neu amb un polsim de sal i les afegim a la massa remenant-ho amb cura. Emmotllem, en un recipient engreixat amb una mica de mantega, i, empolsant-lo amb farina o pa ratllat.
Aboquem-hi la massa i ho coem al forn a 180 graus uns 20 o 30 minuts. Deixem-ho refredar abans de desemmotllar-lo.
Decorem amb talls de llimona pel damunt i servim.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81
garoina Manresa, Passeig
................T. 93 876 20 11
garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16
garoina Manresa, Alcalde Armengou
................T. 93 836 28 85
garoina Vic
................T. 93 889 40 81
garoina Barcelona
................T. 93 515 77 31

SUGGERIMENTS

Si vols contactar amb nosaltres ho pots fer enviant-nos un correu electrònic a garoina@garoina.cat.

Les dades que ens facilitis només les farem servir per donar-te resposta i en cap cas quedaran emmagatzemades al nostre sistema per ser utilitzades amb altres finalitats. També pots consultar les nostres Condicions d’ús i la nostra Política de Privacitat.