Gamba

  • Gamba
    Gamba Gamba
+info
Fitxa normal

GAMBA

Pelarem les patates, les rentarem, les tallarem a quarts i les posarem a bullir en una cassola amb aigua per la meitat de la cassola. Agafarem la col (important que hi hagin fulles verdes perquè el trinxat ens aga  un color verdós i no blanc) i en traurem el nervi del mig a les fulles. Quan la patata estigui a mitja cocció introduirem la col i ho deixarem bullir tot junt  fins que quedi tendre, intentant que no es passi perquè sinó la col perd tot el color verd.
Deixarem escórrer el conjunt en un escorredor, una bona estona,  fins que no quedi gens d’aigua. Seguidament, amb l’ajuda d’unes barilles ho trinxarem i ho rectificarem de sal i pebre. Posarem una paella antiadherent amb oli d’oliva i, quan estigui calent, introduirem el trinxat (com si féssim una truita) i el daurarem per les 2 cares.


Pelarem les gambes deixant la part de baix de la cua sense pelar i a l’hora de muntar el plat les planxarem volta i volta.
Amb les closques i els caps de les gambes farem una americana. Per fer-ho, daurarem una mica la ceba i quan hagi agafat color hi afegirem els caps i les closques. Ho deixarem uns minuts a la paella sense parar de remenar. Hi afegirem un raig de vi blanc i deixarem que s’evapori l’alcohol. També hi afegirem un gotet d’aigua i deixarem reduir tot el conjunt  fins a la textura desitjada. Ho passarem tot per un colador i ho triturarem amb una ma de morter perquè ens tregui tota l’essència de la gamba).

PELS BOLETS
• Bolets de temporada (els netejarem i els saltejarem)
PEL CRUIXENT DE PERNIL
• Pernil salat
Preescalfarem el forn a 180º. A sobre d’un paper de forn hi posarem tot de làmines de pernil salat, ho taparem amb un altre tros de paper i, a sobre, hi posarem una safata que pesi perquè no voli el paper. Ho introduirem al forn i un cop quedi ben cruixent ja el podrem retirar.
PRESENTACIÓ I MUNTATGE DEL PLAT
Muntarem tots els elements de manera harmònica al gust de cadascú, amb unes gotes de salsa americana, reducció de vinagre de Mòdena, unes herbes aromàtiques o julivert i un bon raig d’oli d’oliva.
Marcarem la sípia i el marisc a la paella i el retirarem.
A la mateixa paella daurarem l’all, el safrà, la polpa de nyora i hi incorporarem la ceba. Seguidament, anacarem l’arròs i hi afegirem la sípia. Ho mullarem amb el fumet i ho deixarem bullir uns 10 minuts.
Mentrestant, farem una lactonesa amb la llet, l’oli d’oliva verge i les algues.
Passats els 10 minuts incorporarem el marisc, ho deixarem bullir 3 minuts més i ho decorarem amb la lactonesa.
Ho deixarem reposar 2 minuts i ho emplatarem.
Pelarem la meitat de les gambes i les posarem dins d’una bossa al buit o entre dos trossos de paper  lm. Les aplanarem i les reservarem al congelador.
Tallarem les vieires i també les reservarem.
Farem un sofregit amb la ceba, els pebrots i els tomàquet. Afegirem les vieires i la resta de les gambes i donarem unes voltes.
Posarem l’arròs i ho cobrirem amb el fumet. Esperarem uns 15 minuts que redueixi el caldo i hi afegirem els formatges perquè ens doni cremositat.
Un cop emplatat taparem l’arròs amb les gambes congelades, sobretot, amb molta cura per evitar que se’ns trenquin. Esperarem un minut que es descongelin amb l’es- calfor de l’arròs i ho podrem servir.
Finalment, ho decorarem amb el cibolet picat.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81
garoina Manresa, Passeig
................T. 93 876 20 11
garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16
garoina Manresa, Alcalde Armengou
................T. 93 836 28 85
garoina Vic
................T. 93 889 40 81
garoina Barcelona
................T. 93 515 77 31

SUGGERIMENTS

Si vols contactar amb nosaltres ho pots fer enviant-nos un correu electrònic a garoina@garoina.cat.

Les dades que ens facilitis només les farem servir per donar-te resposta i en cap cas quedaran emmagatzemades al nostre sistema per ser utilitzades amb altres finalitats. També pots consultar les nostres Condicions d’ús i la nostra Política de Privacitat.