Gamba

  • Gamba
    Gamba Gamba
+info
Fitxa normal

GAMBA

THERMOMIX ®
1.- Posarem les closques de les gambes, l’os del rap partit a trossos i 500 g d’aigua en el got i ho programarem 7 minuts a 100oC i a velocitat 1. Seguidament, colarem el fumet amb la cistella damunt d’un bol i ho reservarem. Rebutjarem les closques i els caps de les gambes i els ossos del rap.
2.- Esclarirem el got, hi posarem la pastanaga, el porro, els alls i l’oli i ho trossejarem 3 segons a velocitat 5. A continuació, ho ofegarem 6 minuts a 120oC i a velocitat 1.
3.- Hi afegirem el brandi i ho ofegarem 1 minut més a 120oC i a velocitat 1 sense posar el gobelet per facilitar l’evaporació de l’alcohol. Seguidament, incorporarem el tomà- quet i l’arròs i ho programarem 5 minuts a 120oC i a velocitat 1.
4.- Hi incorporarem el safrà, la sal, el fumet reservat i 200 g d’aigua i ho programarem 6 minuts a 100oC i a velocitat 1 (en l’últim minut posarem la temperatura a 90oC).
5.- Hi afegirem 100 g d’aigua per reduir la temperatura i ho triturarem durant 30 se- gons a velocitat 5-10, progressivament. A continuació, ho programarem 3 minuts a 100oC i a velocitat 1. Hi afegirem els cossos de les gambes, el rap i el tabasco i ho programarem 1 min a 100oC i a velocitat Cullera i gir invers.
6.- Ho posarem tot en una sopera i ho servirem ben calent.
THERMOMIX ®
1.- Posarem els ingredients de la picada en el got i ho triturarem 30 segons a velocitat progressiva 5-10. Seguidament, ho retirarem del got.
2.- Per fer el fumet posarem l’aigua, els caps i les closques de les gambes (reservarem els cossos) en el got i ho programarem 5 minuts a 100oC i a velocitat 4. A continuació, colarem el fumet amb un colador fi i ho reservarem. Rentarem bé el got i la tapa.
3.- Per fer el sofregit posarem la ceba, l’all i el pebrot en el got i ho trossejarem, pro- gramant 4 segons a velocitat 5. Amb l’espàtula baixarem les restes de verdures de la tapa i de l’interior del got fins a les gavinetes.
4.- Afegirem l’oli i ho programarem 10 minuts a temperatura Varoma i a velocitat Cu- llera.
5.- A continuació, afegirem els cossos reservats de les gambes i ho triturarem 10 segons a velocitat progressiva 5-10. Seguidament, afegirem el fumet i la picada i ho barrejarem tot amb l’espàtula.
6.- Posarem el recipient Varoma al seu lloc amb el peix i el marisc repartit entre la safata i el recipient Varoma. Ho programarem 15 minuts a temperatura Varoma i a velocitat 2.
7.- Finalment, col·locarem el peix en una cassola de fang i ho cobrirem amb la salsa.
Curem les gambes pelades en una paella amb unes gotes d’oli d’oliva. Les reservem. En la mateixa paella hi daurem la panxeta i hi afegim una mica de picada de julivert. Hi posem un culleradeta de pebre vermell dolç i ho remenem fins que s’acabi de fer. Seguidament, hi afegim la llegum cuita i tornem a remenar-ho tot. Incorporem les gambes pelades ho barregem i esperem que s’acabi de coure, un parell de minuts més. Acabem abocant-hi els ous batuts. Si està tot prou calent, ja podeu apagar el foc. L’ou s’acabarà de coure amb l’escalfor residual.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81
garoina Manresa, Les Bases
................T. 93 873 06 54
garoina Manresa, Passeig
................T. 93 876 20 11
garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16
garoina Manresa, Alcalde Armengou
................T. 93 836 28 85
garoina Berga
................T. 93 822 33 26
garoina Vic
................T. 93 889 40 81

SUGGERIMENTS

Ens agrada millorar contínuament, per això si tens idees per a fer-ho et convidem a ajudar-nos-hi.

4 + 0 =
Resol la operació, siusplau.