Lluç

  • Lluç
    Lluç Lluç
+info
Fitxa normal

LLUÇ

Agafarem la suprema de lluç i, sense espines, l’embolcallarem amb fines làmines de la panxeta ibèrica, procurant que no tingui parts massa salinoses. També jugarem amb els colors vetats de la panxeta. El posarem al forn.
A part, en una paella antiadherent hi posarem una gota d’oli i les làmines de patata amb pell, que daurarem.
Posarem a bullir el moniato bo i pelat i tallat a daus, farem un puré cremós amb la Thermomix o amb un passa puré, ho treballarem i afegirem la nata calenta i/o la mantega.
Pel muntatge del plat hi posarem una llàgrima de puré de moniatos per damunt del tronc de lluç, després ho regarem amb l’oli perfumat del all tendre confitat i l’all. Decorem amb un toc de julivert o qualsevol altra herba decorativa o, opcionalment, un toc de reducció de Pedro Ximénez.
Posem sal i llimona al lluç
Escalivem els tomàquets i els grans d'all, els pelem i els posem en el pot de la batedora junta amb 75g de pinyons. Tot seguit, ho triturem fins que quedi una salsa molt fina.
Posem una mica d'oli en una cassola de fang. Incorporem la salsa i el llorer i deixem coure poc a poc fins que es reduexi. Afegim el fumet, la sal, el pebre de Caiena i, quan comenci a bullir, hi posem el lluç i ho introduïm al forn a 180ºC durant 5-6 minuts.
Hi posem les cloïsses pel voltant i continuem 5-6 minuts més la cocció. Un cop finalitzada la cocció, ho retirem del forn i ho empolsinem amb el julivert trinxat i amb la resta de pinyons torrats.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81
garoina Manresa, Les Bases
................T. 93 873 06 54
garoina Manresa, Passeig
................T. 93 876 20 11
garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16
garoina Manresa, Alcalde Armengou
................T. 93 836 28 85
garoina Berga
................T. 93 822 33 26
garoina Vic
................T. 93 889 40 81

SUGGERIMENTS

Ens agrada millorar contínuament, per això si tens idees per a fer-ho et convidem a ajudar-nos-hi.

4 + 11 =
Resol la operació, siusplau.