Olis, vinagres i salses

  • Olis, vinagres i salses
    Olis, vinagres i salses Olis, vinagres i salses
+info
Fitxa normal

OLIS, VINAGRES I SALSES

S’entén per condiment a aquell ingredient o barreja afegida al menjar per donar un sabor especial o complementar-lo. Sovint els condiments solen ser forts de sabor i, per tant, inclosos en petites quantitats. Donen color i sabor als aliments sense alterar-los substancialment.
Els més populars són: la sal, les espècies, el quetxup, la mostassa, la maionesa, l’oli d’oliva, el vinagre, etc.
Aconseguir plats molt gustosos i originals és qüestió de tècnica i coneixement culinari, que ens permetrà escollir correctament els condiments que ens transformaran una recepta mediocre en un plat especial.
Posem els bolets secs en remull amb aigua calenta uns 20-30 minuts.
Escapcem les patates, reservem. Afegim el pebre vermell al tomàquet.
Sofregim la ceba, incorporem l'all picat i ofeguem. Afegim el tomàquet ratllat, remenem i deixem caramel·litzar uns 10 minuts a foc baix. Preparem la picada, reservem.
Quan s’hagi evaporat tot l’aigua de vegetació afegirem les patates, ofegarem i afegim l'aigua dels bolets i aigua fins a cobrir les patates. Salem, tapem i courem uns 15 minuts a foc mig-baix. Quan a les patates els hi quedin uns cinc minuts de cocció, hi afegirem els bolets i la picada. Rectifiquem de sal, si cal. Tapem i cuinem cinc minuts fins que les patates estiguin cuites. Deixem reposar unes hores o un dia.
Talla la col, la ceba tendra i la patata a làmines primes. Introdueix-ho en un estoig de vapor amb 2 cullerades d’aigua, 2 cullerades d’oli i un pessic de sal. Remena-ho, tapa-ho i cou-ho al microones durant 2 minuts a 800 W. Si ho volem preparar tradicionalment hem coure la verdura saltejant-la a la paella.
En un bol, dissol el dashi amb 3 cullerades d’aigua. A continuació, afegeix-hi l’ou i bat-ho. Afegeix-hi la farina a poc a poc fins que quedi homogeni i després un pessic de sal. Afegeix aquesta mescla a l’envàs i remena-ho fins que quedi tot ben integrat. Col·loca la cansalada per sobre, tanca-ho i cou-ho 3 minuts a 800 W. Gira-ho i cou-ho 1 minut i 30 segons més a 800 W.
Emplatar i servir-ho amb salsa tonkatsu, maionesa i un toc d’alga nori. Podeu coure la verdura saltejant-la a la paella uns minuts, preparar la barreja amb l'ou, farina, dashi, gingebre i la sal, llavors podeu coure l'okonomiyaki com una truita.
Si no tens alga nori triturada, pots tallar una fulla d’alga nori a juliana. El gingebre fresc es pot substituir per gingebre en pols reduint la quantitat a la meitat. Les verdures per a l‘okonomiyaki que s’utilitzen al Japó poden ser molt diverses. En aquest cas, es presenta la versió tradicional d'Osaka.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81
garoina Manresa, Passeig
................T. 93 876 20 11
garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16
garoina Manresa, Alcalde Armengou
................T. 93 836 28 85
garoina Vic
................T. 93 889 40 81

SUGGERIMENTS

Ens agrada millorar contínuament, per això si tens idees per a fer-ho et convidem a ajudar-nos-hi.

5 + 0 =
Resol la operació, siusplau.