Pasta, arròs i llegums

  • LA PASTA, L'ARRÒS I ELS LLEGUMS
    LA PASTA, L'ARRÒS I ELS LLEGUMS LA PASTA, L'ARRÒS I ELS LLEGUMS
+info
Fitxa normal

LA PASTA, L'ARRÒS I ELS LLEGUMS

L’arròs, la pasta i els llegums són la principal font d’hidrats de carboni complexes de la nostra dieta i, juntament, amb les verdures i les hortalisses haurien ser la base de la nostra alimentació.
Els carbohidrats que es troben a l’arròs, a la pasta o als llegums, ens aporten energia. El nostre cervell i el sistema nerviós només utilitza glucosa per aconseguir energia.
Aquelles persones que retiren els carbohidrats de la dieta pensant que engreixen, se’ls ha de dir que un gram de greix equival, en calories, a més del doble d’un gram d’hidrats. Pel que és més aconsellable que retirin els greixos de l’alimentació en contra de la pasta, arròs o llegums.
En el món de l’esport, els carbohidrats són els més adequats per retardar la fatiga, per augmentar la massa muscular, etc. Una de les coses més clares que tenen els esportistes és que la pasta -macarrons, espaguetis o similars-, és l’aliment per excel•lència que haurien de prendre el dia de la prova esportiva i, fins i tot, els dies previs, ja que contenen abundants hidrats de carboni complexes i aquests nutrients es transformen gradualment en energia, poc a poc, just quan el nostre cos requereix un esforç físic.
Hi ha infinitat de varietats, tant locals com d’altres països, per gaudir-ne dels beneficis d’aquests tipus d’aliment.
THERMOMIX ®
1.- Posarem les closques de les gambes, l’os del rap partit a trossos i 500 g d’aigua en el got i ho programarem 7 minuts a 100oC i a velocitat 1. Seguidament, colarem el fumet amb la cistella damunt d’un bol i ho reservarem. Rebutjarem les closques i els caps de les gambes i els ossos del rap.
2.- Esclarirem el got, hi posarem la pastanaga, el porro, els alls i l’oli i ho trossejarem 3 segons a velocitat 5. A continuació, ho ofegarem 6 minuts a 120oC i a velocitat 1.
3.- Hi afegirem el brandi i ho ofegarem 1 minut més a 120oC i a velocitat 1 sense posar el gobelet per facilitar l’evaporació de l’alcohol. Seguidament, incorporarem el tomà- quet i l’arròs i ho programarem 5 minuts a 120oC i a velocitat 1.
4.- Hi incorporarem el safrà, la sal, el fumet reservat i 200 g d’aigua i ho programarem 6 minuts a 100oC i a velocitat 1 (en l’últim minut posarem la temperatura a 90oC).
5.- Hi afegirem 100 g d’aigua per reduir la temperatura i ho triturarem durant 30 se- gons a velocitat 5-10, progressivament. A continuació, ho programarem 3 minuts a 100oC i a velocitat 1. Hi afegirem els cossos de les gambes, el rap i el tabasco i ho programarem 1 min a 100oC i a velocitat Cullera i gir invers.
6.- Ho posarem tot en una sopera i ho servirem ben calent.
Per una banda, saltejarem els bolets a foc fort i ho reservarem. Per altra banda, estovarem la ceba amb la mantega i l’oli d’oliva. Seguidament, hi afegirem el pernil i ho remourem.
També incorporarem els bolets i l’arròs i ho rossejarem.
A continuació ho mullarem amb el vi, ho evaporarem i hi afegirem el caldo ben a poc a poc, mentre ho anem barrejant tot.
Finalment, ho courem el temps indicat i, si es vol, hi afegirem una mica de julivert abans de servir.
Marcarem el marisc (calamars, calamarsets, xocos...) a la paella amb oli d’oliva fins que es dauri, el retirarem de l’oli i el reservarem.
En aquesta mateixa paella amb oli hi afegirem l’all i la ceba i els sofregirem. Seguidament, hi afegirem el tomàquet i ho sofregirem tot 2 minuts més.
A continuació, incorporarem l’arròs i la tinta. Ho rossejarem i ho mullarem amb el caldo de peix o marisc.
Després, arrencarem el bull i hi posarem el marisc i safrà i ho rectificarem de sal si és necessari.
Finalment, ho courem a foc mig/baix, mentre ho anem remenant, i ho deixarem repo- sar 3 minuts. Acabarem afegint-hi l’allioli i ho servirem.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81
garoina Manresa, Les Bases
................T. 93 873 06 54
garoina Manresa, Passeig
................T. 93 876 20 11
garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16
garoina Manresa, Alcalde Armengou
................T. 93 836 28 85
garoina Berga
................T. 93 822 33 26
garoina Vic
................T. 93 889 40 81

SUGGERIMENTS

Ens agrada millorar contínuament, per això si tens idees per a fer-ho et convidem a ajudar-nos-hi.

11 + 1 =
Resol la operació, siusplau.