Pastissos

+info
Fitxa normal

PASTISSOS

“A ningú no li amarga un dolç” diu la dita popular. Els dolços són un tipus d’aliment que ha de representar un percentatge reduït a la nostra dieta, però tampoc no cal renunciar-hi. Un consum moderat d’aquests petits plaers és beneficiós per a la nostra salut. Ens aporten nombrosos nutrients necessaris per ajudar a pujar el nostre estat d’ànim.

Les llaminadures i els dolços no cal que desapareguin de la vida dels més petits ni dels adults. La preferència al dolç ens ve innata, a diferència del salat que l’anem aprenen amb els anys. Per aquest motiu és molt difícil anar en contra d’assaborir de tant en tant un dolç.

És bo controlar les quantitats, però mai eliminar-les de la dieta ja que, per norma general, allò que eliminem és el que més desitgem.

Panellets per tots Sants, bunyols per Setmana Santa o per Sant Josep, i torrons per Nadal. Són moltes tradicions dolces lligades a un medi rural, d’una banda, i al calendari i religió, de l’altra.  Encara que actualment molts d’aquests dolços es consumeixen tot l’any, en algunes tradicions no tan sols es mantenen sinó que creixen. És el cas de la mona de Pasqua, els panellets o la coca de Sant Joan.

Actualment, s’ha creat un nou calendari llaminer, amb coques i pastissos per a diades especials com la de Sant Jordi o l’Onze de setembre.

Te’ls deixaràs perdre?
Desfarem al microones la mantega amb la xocolata. Ho reservarem en un bol.
A continuació, batrem els ous i hi afegirem el sucre. Posteriorment, també hi incorpo- rarem la xocolata amb la mantega que teníem reservada i la farina amb les avellanes “mixades”.
Ho posarem tot en motlles, untats prèviament amb mantega i farina, i ho courem a 180oC durant 12 minuts.
En una olla de fons gruixut escalfarem la llet d'arròs amb la ratlladura de la llimona, la vainilla, el cardamom i el gingebre.
Just quan estigui a punt d'ebullició afegirem l'agar-agar mentenint el foc mitjà, continuarem la cocció uns 3 minuts. Remourem si és necessari per evitar que la llet bulli.
Passat aquest temps, afegirem la crema de llet de coco, el coco i el xarop d`àgab o sucre.
Retirarem del foc afegint uns daus minúsculs de mango i dipositarem el resultat en uns motlles de silicona individuals, o bè en un de gran amb la forma escollida.
Deixarem a temperatura ambient i quan estigui natural ho reservarem a la nevera fins que estigui l'àgar-agar gelatinós.
Mentre esperem que es solidifiqui l'àgar-agar, en una olla tirarem 500g de fruits del bosc congelats amb una mica d'aigua i una cullerada de sucre, i o courem a foc lent durant uns 10 minuts. Passat aquest temps, els passarem per la batedora i n'obtindrem uns coulis de bonic color per decorar l'àgar-agar.

Per muntar el plat, traurem del motlle les gelatines de coco i mango i les avocarem sobre unes làmines de mango fresc. Finalment, decorarem amb une línies o gotes de coules de fruits del bosc.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81
garoina Manresa, Les Bases
................T. 93 873 06 54
garoina Manresa, Passeig
................T. 93 876 20 11
garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16
garoina Manresa, Alcalde Armengou
................T. 93 836 28 85
garoina Berga
................T. 93 822 33 26
garoina Vic
................T. 93 889 40 81

SUGGERIMENTS

Ens agrada millorar contínuament, per això si tens idees per a fer-ho et convidem a ajudar-nos-hi.

9 + 4 =
Resol la operació, siusplau.