Pollastre

  • Pollastre
    Pollastre Pollastre
+info
Fitxa normal

POLLASTRE

La carn de pollastre, considerada carn blanca, és la carn d'au més comuna del món. És molt fàcil de digerir i té un gran valor nutricional ja que aporta molt poc greix i, a la vegada, un mateix percentatge en proteïnes com la vedella.

Tal i com passa amb l'ànec i el gall dindi, la major part del greix es concentra a la seva pell, per la qual cosa, si es retira, la seva aportació calòrica és molt menor i més similar a la de les carns magres. 

Pel que fa a la cuina, la seva versatilitat és infinita: des de la més senzilla a la més sofisticada recepta, admetent tot tipus de guarnicions, verdures, herbes, aromàtiques, en escabetx o en adob.

Enrossirem el pollastre i la costella i ho reservarem.
En el mateix oli farem un sofregit amb la ceba, l’all i els pebrots tallats bens  ns.
Un cop estigui fet hi incorporarem la carxofa, els bolets, les mongetes o pèsols i la carn rostida. Ho deixarem un parell de minuts a foc viu i afegirem l’arròs per anacar-lo.
Ho mullarem amb el fumet i el brou i ho cuinarem 10 minuts.
Mentrestant, a part saltejarem les sipiones amb l’all i julivert. Seguidament, ho dispo- sarem pel damunt i ho cuinarem 5 minuts més.
Un cop fet l’arròs, el deixarem reposar 2 minuts.
Preparem la picada triturant tots els ingredients, menys la xocolata que la deixatarem amb el brou calent del pollastre.
En una cassola amb meitat d’oli i meitat llard, daurem el pollastre salpebrat, reservem. En el mateix oli fregim els escamarlans, reservem.
En el mateix oli sofregim la ceba, i quan agafi color afegim el tomàquet a la cassola i el deixem coure uns 10 minuts fins que es consumeixi tota l'aigua de vegetació. Incorporarem el pollastre i ho flamegem amb el brandi. Un cop flamejat i consumit tot l'alcohol del brandi cobrim el pollastre amb el brou de pollastre. Cuinem uns 45 minuts a foc baix, vigilant que no hi falti líquid i remenant de tant en tant. 10 minuts abans d’acabar la cocció, incorporarem els escamarlans i la picada que deixarem amb el suc de cocció, remenem i deixem-ho reposar 24 hores. 
Posarem el pollastre en una safata de forn. Barrejarem la resta d’ingredients en un bol i ho abocarem pel damunt del pollastre. Taparem la safata i ho courem al forn a 200 graus durant 30 minuts. Destaparem i remullarem amb el mateix suc de la cocció. Si queda massa sec o estigués a punt de cremar-se,  hi afegirem 1 c/s d’aigua. Cuinarem 15 o 20 minuts més, fins que la pell quedi cruixent i melosa i la salsa semblant a l’almívar.
Es pot servir amb arròs basmati y verduretes.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81
garoina Manresa, Passeig
................T. 93 876 20 11
garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16
garoina Manresa, Alcalde Armengou
................T. 93 836 28 85
garoina Vic
................T. 93 889 40 81
garoina Barcelona
................T. 93 515 77 31

SUGGERIMENTS

Si vols contactar amb nosaltres ho pots fer enviant-nos un correu electrònic a garoina@garoina.cat.

Les dades que ens facilitis només les farem servir per donar-te resposta i en cap cas quedaran emmagatzemades al nostre sistema per ser utilitzades amb altres finalitats. També pots consultar les nostres Condicions d’ús i la nostra Política de Privacitat.