Pollastre

  • Pollastre
    Pollastre Pollastre
+info
Fitxa normal

POLLASTRE

La carn de pollastre, considerada carn blanca, és la carn d'au més comuna del món. És molt fàcil de digerir i té un gran valor nutricional ja que aporta molt poc greix i, a la vegada, un mateix percentatge en proteïnes com la vedella.

Tal i com passa amb l'ànec i el gall dindi, la major part del greix es concentra a la seva pell, per la qual cosa, si es retira, la seva aportació calòrica és molt menor i més similar a la de les carns magres. 

Pel que fa a la cuina, la seva versatilitat és infinita: des de la més senzilla a la més sofisticada recepta, admetent tot tipus de guarnicions, verdures, herbes, aromàtiques, en escabetx o en adob.
Preparem la picada triturant tots els ingredients, menys la xocolata que la deixatarem amb el brou calent del pollastre.
En una cassola amb meitat d’oli i meitat llard, daurem el pollastre salpebrat, reservem. En el mateix oli fregim els escamarlans, reservem.
En el mateix oli sofregim la ceba, i quan agafi color afegim el tomàquet a la cassola i el deixem coure uns 10 minuts fins que es consumeixi tota l'aigua de vegetació. Incorporarem el pollastre i ho flamegem amb el brandi. Un cop flamejat i consumit tot l'alcohol del brandi cobrim el pollastre amb el brou de pollastre. Cuinem uns 45 minuts a foc baix, vigilant que no hi falti líquid i remenant de tant en tant. 10 minuts abans d’acabar la cocció, incorporarem els escamarlans i la picada que deixarem amb el suc de cocció, remenem i deixem-ho reposar 24 hores. 
Posarem el pollastre en una safata de forn. Barrejarem la resta d’ingredients en un bol i ho abocarem pel damunt del pollastre. Taparem la safata i ho courem al forn a 200 graus durant 30 minuts. Destaparem i remullarem amb el mateix suc de la cocció. Si queda massa sec o estigués a punt de cremar-se,  hi afegirem 1 c/s d’aigua. Cuinarem 15 o 20 minuts més, fins que la pell quedi cruixent i melosa i la salsa semblant a l’almívar.
Es pot servir amb arròs basmati y verduretes.
En una cassola fonda, hi posarem l’oli d’oliva i el llard. Quan el llard estigui desfet i ben calent, hi abocarem el pollastre salpebrat, el daurem i hi afegim la ceba i ells alls aixafats, cuinem-ho una mica i hi afegim el llorer i la canyella, cuinem-ho uns minuts més, afegint-hi l’alcohol. Tapem la cassola i deixem-ho coure, a foc mitjà, durant 15 minuts aproximadament.
Desprès hi afegirem el brou de pollastre sense cobrir el pollastre. Ho courem entre 40 i 45 minuts. Quan restin 10 minuts per acabar la cocció, hi posarem el torró, una mica esmicolat.
Passats cinc minuts, hi podem incorporar els bolets.
Deixem que bulli uns minuts més per integrar tots els sabors. Rectifiquem de sal i pebre.
Un cop el pollastre estigui ben cuit, pararem el foc i ho deixarem reposar d’una a dues hores.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81
garoina Manresa, Les Bases
................T. 93 873 06 54
garoina Manresa, Passeig
................T. 93 876 20 11
garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16
garoina Manresa, Alcalde Armengou
................T. 93 836 28 85
garoina Berga
................T. 93 822 33 26
garoina Vic
................T. 93 889 40 81

SUGGERIMENTS

Ens agrada millorar contínuament, per això si tens idees per a fer-ho et convidem a ajudar-nos-hi.

2 + 0 =
Resol la operació, siusplau.