Rap

  • Rap
    Rap Rap
+info
Fitxa normal

RAP

THERMOMIX ®
1.- Posarem les closques de les gambes, l’os del rap partit a trossos i 500 g d’aigua en el got i ho programarem 7 minuts a 100oC i a velocitat 1. Seguidament, colarem el fumet amb la cistella damunt d’un bol i ho reservarem. Rebutjarem les closques i els caps de les gambes i els ossos del rap.
2.- Esclarirem el got, hi posarem la pastanaga, el porro, els alls i l’oli i ho trossejarem 3 segons a velocitat 5. A continuació, ho ofegarem 6 minuts a 120oC i a velocitat 1.
3.- Hi afegirem el brandi i ho ofegarem 1 minut més a 120oC i a velocitat 1 sense posar el gobelet per facilitar l’evaporació de l’alcohol. Seguidament, incorporarem el tomà- quet i l’arròs i ho programarem 5 minuts a 120oC i a velocitat 1.
4.- Hi incorporarem el safrà, la sal, el fumet reservat i 200 g d’aigua i ho programarem 6 minuts a 100oC i a velocitat 1 (en l’últim minut posarem la temperatura a 90oC).
5.- Hi afegirem 100 g d’aigua per reduir la temperatura i ho triturarem durant 30 se- gons a velocitat 5-10, progressivament. A continuació, ho programarem 3 minuts a 100oC i a velocitat 1. Hi afegirem els cossos de les gambes, el rap i el tabasco i ho programarem 1 min a 100oC i a velocitat Cullera i gir invers.
6.- Ho posarem tot en una sopera i ho servirem ben calent.
THERMOMIX ®
1.- Posarem els ingredients de la picada en el got i ho triturarem 30 segons a velocitat progressiva 5-10. Seguidament, ho retirarem del got.
2.- Per fer el fumet posarem l’aigua, els caps i les closques de les gambes (reservarem els cossos) en el got i ho programarem 5 minuts a 100oC i a velocitat 4. A continuació, colarem el fumet amb un colador fi i ho reservarem. Rentarem bé el got i la tapa.
3.- Per fer el sofregit posarem la ceba, l’all i el pebrot en el got i ho trossejarem, pro- gramant 4 segons a velocitat 5. Amb l’espàtula baixarem les restes de verdures de la tapa i de l’interior del got fins a les gavinetes.
4.- Afegirem l’oli i ho programarem 10 minuts a temperatura Varoma i a velocitat Cu- llera.
5.- A continuació, afegirem els cossos reservats de les gambes i ho triturarem 10 segons a velocitat progressiva 5-10. Seguidament, afegirem el fumet i la picada i ho barrejarem tot amb l’espàtula.
6.- Posarem el recipient Varoma al seu lloc amb el peix i el marisc repartit entre la safata i el recipient Varoma. Ho programarem 15 minuts a temperatura Varoma i a velocitat 2.
7.- Finalment, col·locarem el peix en una cassola de fang i ho cobrirem amb la salsa.
Salpebrem el peix i el passem per la planxa. Reservem el rap i en la mateixa paella, saltegem el porro i el pebrot. Quan gairebé sigui daurat hi incorporem la pinya, afegim la canyella i caramel·litzem la pinya. Afegim un raig de Cointreau i flamegem. Un cop flamejat, li afegim mig got d'aigua i ho deixem reduir durant uns 10 minuts a foc baix. Rectifiquem de sal i ho tapem. Reservem una mica de sofregit i la resta la passem pel túrmix amb 100gr. de nata líquida. Reservem. Ho emplatem amb un polsim de pebre vermell dolç.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81
garoina Manresa, Passeig
................T. 93 876 20 11
garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16
garoina Manresa, Alcalde Armengou
................T. 93 836 28 85
garoina Vic
................T. 93 889 40 81
garoina Barcelona
................T. 93 515 77 31

SUGGERIMENTS

Si vols contactar amb nosaltres ho pots fer enviant-nos un correu electrònic a garoina@garoina.cat.

Les dades que ens facilitis només les farem servir per donar-te resposta i en cap cas quedaran emmagatzemades al nostre sistema per ser utilitzades amb altres finalitats. També pots consultar les nostres Condicions d’ús i la nostra Política de Privacitat.