Sucre

  • Sucre
    Sucre Sucre
+info
Fitxa normal

SUCRE

“A ningú no li amarga un dolç” diu la dita popular. Els dolços són un tipus d’aliment que ha de representar un percentatge reduït a la nostra dieta, però tampoc no cal renunciar-hi. Un consum moderat d’aquests petits plaers és beneficiós per a la nostra salut. Ens aporten nombrosos nutrients necessaris per ajudar a pujar el nostre estat d’ànim.

Les llaminadures i els dolços no cal que desapareguin de la vida dels més petits ni dels adults. La preferència al dolç ens ve innata, a diferència del salat que l’anem aprenen amb els anys. Per aquest motiu és molt difícil anar en contra d’assaborir de tant en tant un dolç.

És bo controlar les quantitats, però mai eliminar-les de la dieta ja que, per norma general, allò que eliminem és el que més desitgem.

Panellets per tots Sants, bunyols per Setmana Santa o per Sant Josep, i torrons per Nadal. Són moltes tradicions dolces lligades a un medi rural, d’una banda, i al calendari i religió, de l’altra.  Encara que actualment molts d’aquests dolços es consumeixen tot l’any, en algunes tradicions no tan sols es mantenen sinó que creixen. És el cas de la mona de Pasqua, els panellets o la coca de Sant Joan.

Actualment, s’ha creat un nou calendari llaminer, amb coques i pastissos per a diades especials com la de Sant Jordi o l’Onze de setembre.

Te’ls deixaràs perdre?
Posarem a bullir la llet amb les pells i la canyella, arrancarem el bull, traurem del foc i ho taparem uns 30 minuts.
Posarem en un bol els rovells i el sucre i ho remourem lleugerament. Afegirem la mai- cena i remenarem.
Seguidament, incorporarem la llet pel damunt dels ous mitjançant un colador.
Posarem tota la barreja en un cassó i la remenarem amb una fusta fins que es cogui. Ho deixarem refredar i ho colarem tot de nou.
Finalment, ho emplatarem i ho guardarem unes 24 hores.
Tallem la llimona en rodanxes i les baines de vainilla per la meitat. Posem l’aigua, el sucre i les baines en un caçó i portem-les fins a l’ebullició.
Retirem-ho del foc i hi afegim el suc de taronja i la llimona, barregem-ho bé. Pelem i tallem el plàtan i l’afegim, al mateix temps afegim-hi l’alfàbrega. Remenem-ho bé fins que quedi una mescla densa i homogènia. Reservem.
Netegem, pelem i tallem-ho a daus.  Afegirem les fruites al líquid de maceració i incorporem-hi l’alfàbrega i deixem macerar-ho durant unes hores.
En emplatar servim-ho amb una quenelle de gelat i una fulla d’alfàbrega.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81
garoina Manresa, Passeig
................T. 93 876 20 11
garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16
garoina Manresa, Alcalde Armengou
................T. 93 836 28 85
garoina Vic
................T. 93 889 40 81
garoina Barcelona
................T. 93 515 77 31

SUGGERIMENTS

Si vols contactar amb nosaltres ho pots fer enviant-nos un correu electrònic a garoina@garoina.cat.

Les dades que ens facilitis només les farem servir per donar-te resposta i en cap cas quedaran emmagatzemades al nostre sistema per ser utilitzades amb altres finalitats. També pots consultar les nostres Condicions d’ús i la nostra Política de Privacitat.