Vedella

  • Vedella
    Vedella Vedella
+info
Fitxa normal

VEDELLA

La carn de vedella és la més apreciada. Se sol considerar carn vermella degut al seu color vermellós i per la quantitat de sang que conté.

S'ha de mantenir amb el seu greix, ja que es conservarà millor i serà més tendra, sucosa i sobretot tindrà més gust. Així, les peces més meloses són les que tenen vetes de greix en el seu interior.

Existeixen notables diferències nutritives segons la part de la canal o l’edat de l'animal.

En una dieta sana i equilibrada, el consum moderat de carn vermella, ens aporta al  nostre organisme beneficis nutricionals interessants. És rica en proteïnes, alta en contingut en minerals com el ferro, el fòsfor i el zinc i, sobretot alta en vitamines del grup B com la tiamina, riboflavina, la niacina, B5, B6 i B12.

S’aconsella una ració de carn vermella a la setmana, sense superar els 200 grams.

Per a un millor resultat culinari, es recomana tallar la carn i filetejar-la en sentit transversal a la direcció de les fibres musculars. I si es cou a la brasa o a la planxa, s'aconsella salpebrar-la sempre al final, quan la carn ja estigui feta. Així conservarà millor el seu suc.
Fem les mandonguilles barrejant les carns amb l’ou i el pa remullat amb llet i escorregut. Afegim-hi una mica d’all i julivert, salpebrem i enfarinem. Fregim-les amb oli abundant, que quedin ben rosses, i reservem-les.
Fem un sofregit amb la ceba i, quan estigi ben daurada, incorporem-hi el tomàquet ratllat. Ho deixarem coure bé i hi abocarem el vi. Deixem evaporar els alcohols i possem-hi una mica de fumet. Afegim-hi ara les sípies tallades. Deixem-les coure una estona. Incorporem-hi les mandonguilles reservades i cobrim-ho tot amb el fumet.
Fem una picada en un morter amb l’all, la llesca de pa, les ametlles i la xocolata.
Afegim-hi el boquet i deixem-ho coure a foc lent fins que la sípia estigui ben tova. Afegim-hi la picada i deixem-ho coure un o dos minuts més.
Retirem el boquet i deixem-ho reposar uns minuts. Ja podem servir-ho amb l’arròs basmati o una parmentier de patata.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81
garoina Manresa, Passeig
................T. 93 876 20 11
garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16
garoina Manresa, Alcalde Armengou
................T. 93 836 28 85
garoina Vic
................T. 93 889 40 81
garoina Barcelona
................T. 93 515 77 31

SUGGERIMENTS

Si vols contactar amb nosaltres ho pots fer enviant-nos un correu electrònic a garoina@garoina.cat.

Les dades que ens facilitis només les farem servir per donar-te resposta i en cap cas quedaran emmagatzemades al nostre sistema per ser utilitzades amb altres finalitats. També pots consultar les nostres Condicions d’ús i la nostra Política de Privacitat.