Arrels

  • Arrels: pastanagues
    Arrels: pastanagues Arrels: pastanagues
+info
Fitxa normal

ARRELS

Aquest grup comprèn: pastanagues, naps, remolatxa, api, raves, etc.; dels quals la seva part comestible és l’arrel.

La pastanaga és de color ataronjat amb flors blanques i rosades.
Té un alt contingut d’aigua (88%) i de fibra. Pel que fa als minerals, destaca el seu contingut en sodi, potassi, calci i iode. Pel que fa a les vitamines, és el vegetal amb major contingut en vitamina A i discretes quantitats de vitamina B6.
La seva temporada de recol·lecció i millor època de consum té lloc tot l’any, especialment entre els mesos de maig a gener.
Espanya en produeix 490.000 tones a l’any. Les comunitats autònomes que més en produeixen són: Andalusia, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana i Castella la Manxa.
En llocs frescos es conserven bé vàries setmanes. Tanmateix, també es poden congelar si prèviament s’han cuit.


De naps n’hi ha de forma esfèrica, cilíndrica i cònica. Per fora són de color blanc o vermellós, encara que el seu interior és sempre blanc o groguenc.
Tenen un alt contingut d’aigua (91%) i de fibra. Pel que fa als minerals, destaca el seu contingut en iode, calci, potassi i sodi. Pel que fa a les vitamines, destaca el seu contingut en vitamina C (àcid ascòrbic).
La seva temporada de recol·lecció i millor època de consum engloba els mesos d’abril a desembre.
Espanya en produeix 99.000 tones a l’any.
Durant l’edat Mitjana constituí un dels aliments de major rellevància i es consumia gairebé a diari.


El color de la remolatxa és variable: des de rosaci a violaci, ataronjat vermellós o fins i tot marró. La polpa acostuma a ser de color vermell fosc i pot presentar cercles concèntrics de color blanc.
Té un alt contingut d’aigua (89%) i de fibra. Pel que fa als minerals, conté potassi i, en petita proporció, calci, sodi i magnesi. Pel que fa a les vitamines, conté àcid fòlic.
Està disponible al mercat durant tot l’any.
Espanya en produeix 24.000 tones a l’any. Les comunitats autònomes que més en produeixen són Andalusia i Castella i Lleó.
A partir de la remolatxa s’extreu un pigment natural, present a l’arrel, que li confereix el seu color vermell característic i que s’empra a la indústria agroalimentària per a l’obtenció d’un colorant anomenat vermell de remolatxa.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81
garoina Manresa, Passeig
................T. 93 876 20 11
garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16
garoina Manresa, Alcalde Armengou
................T. 93 836 28 85
garoina Barcelona
................T. 93 515 77 31

SUGGERIMENTS

Si vols contactar amb nosaltres ho pots fer enviant-nos un correu electrònic a garoina@garoina.cat.

Les dades que ens facilitis només les farem servir per donar-te resposta i en cap cas quedaran emmagatzemades al nostre sistema per ser utilitzades amb altres finalitats. També pots consultar les nostres Condicions d’ús i la nostra Política de Privacitat.