#


TONYINYA a lA pLANXA AMB SALSA DE SOJA I SÈSAM

Una combinació perfecta de sabors marins amb un delicat toc asiàtic.

La tonyina a la planxa amb salsa de soja i sèsam uneix la intensitat del seu sabor marí amb el toc salat de la soja i l’aroma torrat del sèsam. Un plat lleuger i exòtic que destaca per la seva simplicitat i l’equilibri perfecte de sabors orientals i mediterranis.

INGREDIENTS (4 persones)
  • 4 filets de tonyina fresca (uns 200 grams cadascun) 

  • 4 cullerades d'oli d'oliva verge extra 

  • Sal marina fina i pebre negre acabat de moldre 

  • Salsa de soja (aproximadament 100 ml) 

  • 2 cullerades de llavors de sèsam 

  • 1 llimona (per suc i rodanxes per servir) 

  • Unes branques de cilantre fresc o julivert (opcional per decorar) 

INSTRUCCIONS
  1. Preparació dels filets: Talleu la tonyina en filets d'uns 2 cm d'espessor, si no estan ja pre-tallats. 

  2. Marinada: En un bol petit, barregeu l'oli d'oliva amb una mica de sal i pebre. Ruixeu els filets de tonyina amb aquesta mescla i deixeu-los reposar uns 10 minuts. 

  3. Preparació de la salsa de soja i sèsam: En un altre bol petit, barregeu la salsa de soja amb les llavors de sèsam. Reserveu part d'aquesta mescla per servir i utilitzeu la resta per marinar els filets durant els últims 2 minuts de la marinada. 

  4. Cocció: Escalfeu una planxa o una paella a foc fort. Un cop estigui ben calenta, col·loqueu els filets de tonyina. Cuineu per cada costat uns 1-2 minuts, depenent del vostre gust per la tonyina més o menys feta. A mitja cocció, pinceleu amb més salsa de soja i sèsam. 

  5. Servei: Serveix la tonyina calenta, esquitxant amb un raig de suc de llimona fresca. Acompanyeu amb rodanxes de llimona addicionals i decoreu amb les herbes fresques si és del vostre gust. 

  6. Presentació: Distribuïu els filets en plats individuals i ruixeu amb la salsa de soja i sèsam que havíeu reservat. Espolvoreu amb unes llavors de sèsam addicionals i decoreu amb una branqueta de cilantre o julivert per un toc final fresc i atractiu.