Informació General
El llagostí, present en aigües càlides des de l'oceà Atlàntic fins al Pacífic, és un dels crustacis més valorats en la gastronomia mundial. Habita principalment en fons sorrencs i fangosos prop de la costa, on les aigües són càlides i poc profundes, encara que alguns tipus poden trobar-se en estuaris.
Aquest crustaci té un rol vital en els ecosistemes marins, alimentant-se de partícules orgàniques i petits invertebrats, cosa que ajuda a mantenir l'equilibri dels hàbitats on viu.
Algunes espècies de Llagostí
Llagostí Tigre (Penaeus monodon)
Llagostí Blau (Litopenaeus stylirostris)
Llagostí Blanc del Pacífic (Litopenaeus vannamei)
Curiositats
Adaptació al Medi: El llagostí té la capacitat d'adaptar-se a diversos entorns marins, des de fondos sorrencs fins a zones fangoses i estuaris, on la salinitat pot variar.
Importància Econòmica: El llagostí és un dels mariscs més comercialitzats i conreats en aquacultura a nivell mundial, essent un recurs econòmic vital per a moltes comunitats costaneres.
Comportament: Els llagostins són coneguts per la seva capacitat de nedar ràpidament cap enrere en situacions de perill, usant la cua per impulsar-se de forma efectiva.
Reproducció: Tenen un cicle reproductiu ràpid i poden reproduir-se en gran quantitat, el que els fa ideals per a la seva explotació en piscifactories.
Dieta: S'alimenten principalment de detritus i petits organismes, filtrant els nutrients de l'aigua, cosa que els fa part essencial dels ecosistemes marins al contribuir a la seva neteja i equilibri.