LLAGOSTÍ A LA PLANXA AMB OLI D'ALFÀBREGA
Un clàssic amb accent verd.
Una recepta senzilla però carregada de caràcter, on el llagostí —rei dels mariscs mediterranis— es vesteix de gala amb la potència d’all i la frescor de l’alfàbrega. Ideal per a un sopar especial o per fer lluir una bona taula sense complicacions.
800 g de llagostins crus i pelats
6 grans d’all, picats finament
100 ml d’oli d’oliva verge extra
1 manat generós d’alfàbrega fresca, picada
Sal marina i pebre negre acabat de moldre
Suc de 1 llima o d’una limona
01. Escalfar la planxa: Posa una planxa o paella gran al foc mitjà-alt. Quan estigui ben calenta, afegeix-hi un raig generós d’oli d’oliva. 02. Preparar l’oli d’alfàbrega: En un bol petit, barreja l’alfàbrega picada amb 70 ml d’oli d’oliva. Salpebra al gust i reserva. 03. Coure els llagostins: Afegeix els llagostins i l’all picat a la planxa. Salteja uns 2-3 minuts per costat, fins que estiguin daurats i cuits.
04. Aromatitzar: Just abans de retirar-los del foc, ruixa’ls amb el suc de llima i remena suaument perquè s’impregnin dels sabors. 05. Emplatar: Col·loca els llagostins en un plat de servir i rega’ls amb l’oli d’alfàbrega per sobre. Decora amb unes fulles fresques d’alfàbrega si vols fer bonic. 06. Serveix immediatament, i acompanya-ho amb pa artesà o una copa de vi blanc sec.