#

LLENGUADO FARCIT DE GAMBES

Una recepta excel·lent i deliciosa per sorprendre.

Et proposem una recepta excel·lent “Llenguado farcit de gambes amb carn magra de cranc acompanyat de formatge crema, vi i espècies”. És un plat absolutament deliciós amb el que podràs sorprendre a la teva família i/o amistats. Aquest plat el podem preparar amb antelació i és fàcil de fer.

  • 8 gambes cuites, pelades i picades.

  • 4 filets de llenguado (180 g/aprox. cadascun).

  • 1 llauna (180 grams) de carn de cranc, escorreguda, esmicolada i sense cartílag.

  • 1⁄4 de tassa de pa ratllat.

  • 1⁄4 de tassa de mantega fosa.

  • 2 cullerades de formatge en crema batut.

  • 2 culleradetes de cibulet picat.

  • 1 gra d'all picat.

  • 1 culleradeta de ratlladura de llimona.

  • 1 culleradeta de julivert fresc picat.

  • 2 cullerades de vi blanc sec o brou de pollastre.

  • 2 cullerades de suc de llimona.

  • 1⁄2 culleradeta de sal.

  • 1⁄2 culleradeta de pebre.

PREPARACIÓ
  1. En un bol petit, combina les gambes, el cranc, el pa ratllat, 2 cullerades de mantega, el formatge crema, el cibulet, l'all, la ratlladura de llimona i el julivert.

  2. Col·loca aproximadament 1⁄4 de tassa de farciment a cada filet, enrotlla'l i assegura'l amb un escuradents.

  3. Posa cada filet en un paper d'alumini de doble gruix (aproximadament 45×30 cm), barreja el vi, els tomàquets, el suc de llimona, el pebre, la sal, la resta de la mantega i col·loca'ls sobre els filets.

  4. Doblega el paper d'alumini al voltant del peix i tanqueu-ho bé.

  5. Rosteix el llenguado farcit de gambes i cranc, tapat, a foc mitjà durant uns 12 o 15 minuts o fins que el peix s’esmicoli fàcilment.

  6. Obre el paper d'alumini amb cura perquè surti el vapor i serveix aquest plat deliciós amb arròs o amanida.

  • Pots preparar aquesta recepta al forn folrant un motlle amb paper d'alumini i sense tapar durant uns 25 minuts.

  • Afegeix doble ració de formatge crema i omet la mantega si ho prefereixes, substituint també la ratlladura de llimona per més suc de llimona espremuda.

  • Serveix també aquest plat amb una salsa cremosa d'all i espècies casolanes amb uns tomàquets cherry cuinats.