#

POKE BOWL DE SALMÓ

L'amanida hawaiana saludable i saborosa.

Cada cop és més comú consumir plats amb peix cru, i és que no es tracta només del famós sushi i totes les seves varietats sinó que els tàrtars estan a l'ordre del dia i el seu èxit rau en què són ràpides d'elaborar i amb uns senzills amaniments el peix queda espectacular i fins i tot deixa de semblar que és cru i resulta un mos exquisit.

INGREDIENTS (2 persones)
  • 250 g d'arròs rodó tipus bomba o especial per a sushi

  • 280 g de salmó fresc o congelat 

  • 1 pastanaga

  • 1 mango

  • 1⁄2 alvocat

  • 1⁄2 cogombre

  • 1⁄4 ceba vermella

  • Tomàquets xerri

  • Brots tendres (batàvia verda i vermella, espinacs i ruca)

  • Salsa de soja o tamari (soja sense gluten)

  • Oli de sèsam o de gira-sol

  • Vinagre d'arròs

  • Gingebre fresc

  • Llavors de xia i sèsam blanc

  1. En primer lloc, preparem l'arròs perquè el necessitarem més endavant ja fred i llest. Una vegada tinguem l'arròs preparat, el reservem en el frigorífic tapat amb film transparent fins al seu ús.

  2. Ara és el torn del salmó, si optes pel salmó fresc, serà necessari congelar-lo tal qual amb la seva pell i tot, un mínim de 72 hores, per a prevenir el anisakis, ja que ho consumirem cru. Si és congelat, ja ho podràs consumir en el moment, una vegada descongelat.

  3. Quan tinguem el salmó descongelat, i transcorregudes les 72 hores, retirem la pell i possibles espines, i tallem en daus d'1 cm aprox.

  4. Col·loquem els daus de salmó en un bol, i afegim una mica de gingebre fresc ratllat (al gust), 3 culleradetes d'oli de sèsam o gira-sol, 4 culleradetes de salsa de soia, 2 culleradetes de vinagre d'arròs i una mica de mescla de llavors de xia i sèsam. Barregem bé, tapem amb film transparent i deixem macerar en el frigorífic uns 15-20 minuts.

  5. A continuació, tirem en aigua freda els brots tendres per a rentar-los i escorrem.

  6. Rentem en aigua freda el cogombre i els cherrys. Tallem en rodanxes el cogombre amb la seva pell. Els cherrys els tallarem per la meitat.

  7. Pelem i tallem en juliana o rodanxes la pastanaga.

  8. Pelem la ceba vermella i piquem en juliana a ganivet.

  9. Pelem el mango, retirem l'os i tallem la polpa en daus d'1 cm aprox.

  10. Retirem la polpa del mig alvocat i el tallem en tires al llarg. L'alvocat s'oxida molt ràpid, si trigaràs a utilitzar-lo, guarda'l amb el seu os o ruixa'l amb suc de llimona o llima.

  11. Ara és el moment de preparar la salsa: barregem 4 o 5 culleradetes de salsa de soia, 2 culleradetes de vinagre d'arròs, 3-4 culleradetes d'oli de sèsam, 1/2 culleradetes de gingebre fresc ratllat i una mica de llavors de xia i sèsam. La quantitat és orientativa, ja que pots tirar-li més o menys de cada ingredient segons la teva preferència i com vulguis de potent la salsa. Batem bé fins a aconseguir una salsa lligada.

  12. Una vegada llestos tots els ingredients, ja només ens queda emplatar. En un bowl amb fons, afegim primer l'arròs com a base, i damunt anem col·locant la resta d'ingredients, de manera que quedi harmoniós i amb contrast de colors. La salsa la servim apart.